Geschiedenis van het kasteel van Terblock.

In het midden van de 19° eeuw werd het kasteel van Terblock gebouwd, in het hart van het Zoniënwoud op het grondgebied van Overijse, op slechts 10 min van het centrum van Brussel, op 3 minuten van het Léonard-kruispunt en op 8 min van de vlieghaven te Zaventem.

De bouwstijl werd bepaald door de stijl en de kracht van de tijd van de hertogen van Brabant, zoals dit afgebeeld is op de bekende wandtapijten over de jachtpartijen van Maximiliaan.

Het gebouw in baksteen en natuursteen is een replica van een gebouw uit de 16° eeuw met al zijn specifieke kenmerken.

De vroegere bewoners van Terblock lieten zich graag opmerken door hun vorstelijke levensstijl en jachtpartijen, eigen aan het Zoniënwoud. De huidige eigenaars zijn echte natuurliefhebbers en wensen dat het kasteel een gastvrije haven is voor al uw evenementen, privé of zakelijk.

De noodzakelijke restauratiewerken aan het gebouw en de grote zorg voor het onderhoud van het adembenemend park, bieden het ideale decor om er allerlei evenementen te organiseren zoals huwelijken, seminaries, recepties, garden-partys, familiebijeenkomsten, teambuilding, concerten , toneelvoorstellingen, tentoonstellingen, enz.